Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Klintonova UNAJMILA TIM da ispita Trampove veze sa RUSIJOM

Foto: NB/Flickr/Hilary for America, Gage Skidmore

Klintonova UNAJMILA TIM da ispita Trampove veze sa RUSIJOM

​Tim Hilari Klinton ispituje veze pomoćnika Donalda Trampa sa ukrajinskom strankom koja snažno podržava Kremlj.

Svet
Izvor: NB, Tanjug

Tim kandidatkinje demokrata za predsednika SAD, u tome vidi dokaz Trampovih dobrih odnosa sa Rusijom.

"Njujork tajms" je preneo da je Polu Manafortu, koji vodi Trampovu predizbornu kampanju, proruska partija čiji je osnivač bivši ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, tajno uplatila 12,7 milona dolara.

Hilarini istražitelji ispituju da li je taj novac deo ilegalnih sredstava iz kojih se možda plaća kampanja.

"S obzirom na proputinovske političke stavove koje je Donald Tramp usvojio, na nedavno hakovanje ruske vlade i objavljivanje podataka Demokratske stranke, Tramp je odgovoran da obelodani veze šefa svog tima Pola Manaforta, i svih drugih u svom timu, sa ruskim ili prokremaljskim entitetima", saopštio je šef tima Hilari Klinton, Robi Muk.

Manafort s druge strane kaže da se profesionalno bavi kampanjama. te da nikada nije primio ni jednu neprijavljnu uplatu.

On je ipak kazao da se njegov petogodišnji angažman u Ukrajini, gde je bio politički consultant završio 2014. godine, nakon izbora u toj zemlji.

Asosijetet pres piše da su Trampovi odnosi sa Rusijom u toku kampanje privukli pažnju, pogotovo kada je pozvao Ruse da nađu nestale mejlove Hilari Klinton, a američka agencija ocenjuje da je to bio otvoren poziv stranoj sili da se umeša u izbore u SAD.