Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ko je sve POŽURIO DA SE NAĐE SA PUTINOM na samitu G20

Foto: kremlin.ru

Ko je sve POŽURIO DA SE NAĐE SA PUTINOM na samitu G20

„Predsednik je kao i uvek lakonski, ali iscrpno objasnio sagovornicima stav Rusije“, rekao je Peskov.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Predsednik Rusije Vladimir Putin je iscrpno izneo stav Moskve o situaciji u Ukrajini nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Na marginama drugog dana samita G20 u Hamburgu održan je sastanak Putina, Merkelove i Makrona, prenosi Glas Moskve.

Putin je juče održao i kratke susrete sa francuskim predsednikom, premijerima Italije, Holandije, Norveške i Vijetnama, kao i sa generalnim sekretarom UN i predsednikom Evropske komisije, dodao je Peskov.

„Prekjuče je bila svečana večera. Putin je kratko razgovarao sa (Markom) Ruteom, premijerom Holandije, razgovarao je sa generalnim sekretarom UN (Antoniom) Guterešom, premijerom Italije (Paolom) Đentilonijem, sa (Emanuelom) Makronom, predsednikom Francuske. Prilično srdačan razgovor imao je i sa gospodinom (predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom) Junkerom. Pozdravio je premijera Norveške, razgovarao sa premijerom Vijetnama“, ispričao je Peskov novinarima.

On je istakao da je tokom večeri Putin imao prilično aktivne kontakte.

Najzapaženiji je bio sastanak sa Donaldom Trampom, a obojica lidera su bili zadovoljni.

Ruski predsednik je tim povodom izjavio da njegov američki kolega svakako ima drugačiji nastup nego na televiziji, te da je veoma precizan u razgovoru.

Putin je još dodao da je Tramp postavljao sugestivna pitanja o navodnom sajber mešanju Rusije u američke izbore, dodavši da mu je na ta pitanja dao jasne odgovore.