Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kraljica: Kinezi su bili nepristojni

YT Printscreen

Kraljica: Kinezi su bili nepristojni

​Britanska kraljica Elizabeta Druga "uhvaćena" je na snimku BBC-a kako kaže da su kineski zvaničnici bili “veoma nepristojni” prema ambasadoru Britanije u Kini.​

Svet
Izvor: Tanjug

Na snimku se vidi kako Elizabeta na njenom rođendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa jednom policijskom zvaničnicom o poseti kineske delegacije Velikoj Britaniji.

Kako je ocenila američka agencija AP, pomenuti komentari Elizabete su neobični, s obzirom da je 90-godišnja kraljica tokom svoje višedecenijske vladavine postala poznata po tome da izbegava da se javno izjašnjava o politici.

Na snimku policijska zvaničnica Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za osiguranje bezbednosti tokom posete kineske delegacije, kaže kraljici da je to bilo "vreme izazova".

- Bili su veoma nepristojnii prema ambasadoru - odgovara na tu opasku kraljica Elizabeta.

Britanski premijer Dejvid Kameron je na istom prijemu "uhvaćen" kamerom dok govori kraljici Elizabeti da će lideri nekih "neverovatno korumpiranih" zemalja, uključujući Nigeriju i Avganistan, ove nedelje prisustvovati samitu protiv korupcije u Londonu.

Kameron će danas biti domaćin samita koji ima za cilj da pojača globalnu borbu protiv korupcije u svim domenima, prenosi Rojters.

Na video snimku koji je stavljen u pul i dat televiziji ITN Kameron je prikazan kako razgovara sa kraljicom o samitu na prijemu u Bakingemskoj palati.

- Imali smo veoma uspešan sastanak kabineta jutros na kome smo razgovarali o samitu protiv korupcije - rekao je Kameron kada mu je prišla kraljica.

- Imaćemo Nigerijce, zapravo lideri nekih neverovatno korumpiranih zemalja će doći u Britaniju - rekao je on.