Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kremlj: Nije bilo zvaničnih razgovora o korišćenju vojne baze

Foto: pixabay.com

Kremlj: Nije bilo zvaničnih razgovora o korišćenju vojne baze

Ne postoje zvanični razgovori sa Turskom da Rusija koristi vazduhoplovnu bazu Indžirlik u Turskoj, koju trenutno koriste američke vazdušne snage, izjavio je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

Svet
Izvor: Tanjug

"Ne znam da li je postojala neka zvanična komunikacija među vojnim zvaničnicima, niti da li su imali vremena da o tome raspravljaju. Koliko znam, zvaničnih razgovora nije bilo. Ja sam za ovaj predlog čuo iz medija", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja ističe da je ovo "vrlo važna izjava koja mora da se analizira sa političkog i vojnog aspekta", prenosi TASS.

Ankara bi mogla da dozvoli Moskvi da koristi njenu vazduhoplovnu bazu Indžirlik u borbi protiv pripadnika takozvane Islamske države u Siriji, izjavio je ranije danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

"Sarađivaćemo sa svima koji se bore protiv Islamske države", rekao je Čavušoglu u intervjuu za kanal TRT.

On je istakao da je "Ankara otvorila vazduhoplovnu bazu Indžirlik svima koji žele da se pridruže aktivnoj borbi".

"Zašto ne sarađivati sa Rusijom na isti način? Turska je spremna za takvu saradnju. Terorizam je naš zajednički neprijatelj. Udruženi napori su važni kako bi se izbegli negativni incidenti (među stranama koje se bore protiv Islamske države)", ocenio je Čavušoglu.

Vazduhoplovnu bazu Indžirlik trenutno koriste američke, nemačke, britanske, katarske i saudijske vazduhoplovne snage, podseća Raša tudej.