Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kremlj se pita ODAKLE TERORISTIMA PROTIVVAZDUŠNI RAKETNI KOMPLEKSI?

Foto: sxc.hu

Kremlj se pita ODAKLE TERORISTIMA PROTIVVAZDUŠNI RAKETNI KOMPLEKSI?

​Rusiju brine to što teroristi poseduju protivvazdušne raketne komplekse, ali poziva na oprez prilikom davanja izjava o njihovom poreklu

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

To je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Glas Moskve.

„Bez tačnih informacija odakle se i na koji način taj protivvazdušni raketni sistem (kao i ostali koje imaju teroristi) našao na teritoriji Sirije, treba biti veoma oprezan u davanju izjava tim povodom“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da li se Kremlj slaže sa mišljenjem senatora da je kompleks kojim je u Siriji oboren ruski Su-25 stigao iz Ukrajine.

„Nesumnjiva činjenica je da smo krajnje zabrinuti što se u rukama terorista nalaze prenosni protivvazdušni raketni kompleksi. To je ogromna opasnost za sve države“, dodao je on.

„Jednom je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je završena aktivna operacija za podršku Oružanih snaga Sirije i njihovog protivterorističkog rada. On je isto tako rekao i da je potencijal ruskih oružanih snaga koje su ostale u bazama dovoljan da u slučaju potrebe izvedu žestok napad na teroriste“, rekao je Peskov.

Peskov je izrazio saučešće porodici i prijateljima povodom pogibije pilota.