Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kruz izviždan jer je odbio da podrži Trampa

YT Screenshot

Kruz izviždan jer je odbio da podrži Trampa

Američki senator Ted Kruz odbio je sinoć na Konvenciji Republikanske partije u Klivlendu da podrži nominaciju Donalda Trampa za predsedničkog kandidata

Svet
Izvor: Tanjug

Zbog toga su ga Trampove pristalice gnevno izviždale, a Kruzova supruga je pod pratnjom napustila salu u kojoj je skup održan, javlja Rojters.

Time je narušeno prividno stranačko jedinstvo koje su Republikanci pokušavali da izgrade u Klivlendu ove nedelje, konstatuje britanska agencija.

Kruz, koji je zauzeo drugo mesto daleko iza Trampa u trci za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, odbio je da podrži Trampa nakon žustre, lične kampanje koju je vodio, a u sinoćnom govoru ga je pomenuo samo jedanput, što je izazvalo burno negodovanje publike i ponovljene uzvike "Hoćemo Trampa".

Republikanski delegat koji se protivi Trampovoj nominaciji Ken Kučineli rekao je britanskoj agenciji da je otpratio Kruzovu suprugu Hajdi iz sale, bojeći se za njenu bezbednost jer se, kako je naveo, tokom Kruzovog govora sve više gnevnih ljudi približavalo njoj i Kruzovom ocu.

Tramp je u utorak osvojio nominaciju sa 1,725 glasova delegata, dok je za Kruza glasalo 475 delegata.

S druge strane, na sinoćnom skupu u Klivlendu je, dočekan gromoglasnim aplauzom, guverner Indijane Majk Pens prihvatio republikansku nominaciju za kandidata za potpredsednika, a Trampa je opisao kao "dobrog čoveka koji nikad ne odustaje", prenosi AFP.