Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KUP KONFEDERACIJE: Legenda fudbala na utakmici sa Putinom

Foto: Kremlin ru

KUP KONFEDERACIJE: Legenda fudbala na utakmici sa Putinom

Na otvaranju Kupa konfederacije predsednik Rusije imao je priliku da razgovara sa najboljim fudbalerom svih vremena

Svet
Izvor: Glas Moskve

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da očekuje da će to međunarodno fudbalsko takmičenje proteći na najvišem mogućem nivou.

„Odgovorni smo i odlučni da Kup konfederacija održimo na najvišem nivou. Uveren sam da će naši gosti upoznati gostoljubivu Rusiju, otvorenu za ceo svet“, rekao je Putin.

Ruski lider se nada da će se na stadionima i u gradovima u kojima će se odigravati utakmice voditi časna borba.

"To su prelepi gradovi sa svojom istorijom i dinamičnim životom. Upravo ovde, na savremenim fudbalskim terenima, vodiće se beskompromisna, poštena, pravedna borba do poslednjih minuta utakmice“, naglasio je Putin.

On je rekao da je uveren da će milioni ljudi na planeti videti „lep, očaravajući prizor, umetnost majstora lopte, pravu pobedu sporta“, prenosi portal Glas Moskve.

Na Kupu konfederacije prisustvovao je i legendarni Pele sa kojim je Putin imao prilike da razmeni koju reč o fudbalu. Dve legende su zajedno ispratile meč otvaranja Kupa.

Kup konfederacija je međunarodno fudbalsko takmičenje u organizaciji FIFA. Od prvog takmičenja 1992. igralo se svake druge godine, a od 2005. godine održava se svake četvrte godine.

U takmičenju učestvuje osam nacionalnih fudbalskih reprezentacija, šest pobednika kontinentalnih takmičenja, svetski prvak i domaćin.

Aktuelni prvak Kupa konfederacija je Brazil, koji je titulu osvojio 2013. godine.