Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Lavrov: NATO planira da otrgne od Rusije što više država

Sergej Lavrov/ Foto: interaztv.com

Lavrov: NATO planira da otrgne od Rusije što više država

NATO planira da uvuče u svoje redove što više država, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svet
Izvor: Sputnjik

„Oni (NATO) su odbili naš predlog da se osigura nedeljiva bezbednost: bezbednost ne može da se obezbedi na račun drugih. Umesto toga oni žele da uvuku u NATO sve više zemalja, otrgnuvši ih od Rusije“, izjavio je Sergej Lavrov.

Poverenje između Rusije i Turske je apstraktna kategorija

Uspostavljanje ranijeg poverenja između Rusije i Turske zavisiće od toga kako će sada strane pristupati saradnji, kako po bilateralnim pitanjima tako i u rešavanju sirijske krize, izjavio je Lavrov.

„Da li će biti uspostavljeno poverenje na kom je bilo — to je veoma apstraktna kategorija. Sve će zavisiti od toga kako ćemo sada pristupati saradnji i kontaktima, pritom ne samo bilateralnim kontaktima, ne samo o tome kako će se dalje trgovati, kupovati jedni od drugih, graditi nešto zajedničko, realizovati neki drugi investicioni projekti, još mnogo će zavisiti od toga kako ćemo sarađivati u rešavanju sirijske krize“, rekao je ruski ministar, govoreći na omladinskom forumu „Teritorija smisla“.

Lavrov: Doping skandal dovodi do nesavesne konkurencije

Skandal sa dopingom je doveo do nepravedne konkurencija u međunarodnoj areni, smatra ruski ministar.

„Osim normalne konkurencije koja treba da postoji unutar zemlje i izvan nje, postoji nesavesna borba“, rekao je on.

„Međutim, život je borba. Treba nastaviti sa borbom, tim pre što mi svoju pravičnost branimo časno i ne pokušavamo da varamo“, nastavio je ministar.