Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Lavrov otkrio ŠTA POŠTUJE kod Trampa

Foto: polit.ru

Lavrov otkrio ŠTA POŠTUJE kod Trampa

Ministar inostranih poslova Rusije izjavio je da je za vreme svog prvog susreta sa Donaldom Trampom imao dvostruki osećaja uvažavanja.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

U intervjuu za američki “NBC News” to je ovako objasnio:

„Naš prvi susret bio je u Beloj kući. Osećao sam uvažavanje kao i prema Obami ili Bušu. To je uvažavanje prema predsedniku kojeg je izabrao narod Sjedinjenih Država. Ali, bilo je i osećanje poštovanja za sve što je odlučio da mi kaže da bi izložio poziciju svoje zemlje povodom ovog ili onog pitanja, da bi pokazao šta treba da bude centralna tema u rusko-američkim odnosima”.

Lavrov je, u istom intervjuu, odbio da otkrije podrobnosti kako se Melanija Tramp pojavila prilikom susreta njenog supruga i Vladimira Putina u Hamburgu, piše Glas Moskve.

„Naša politička kultura ne pretpostavlja javno razmatranje ličnih pitanja. Shvatam da želite da saznate pojedinosti, ali ih ja ne mogu otkrivati”, rekao je šef ruske diplomatije.

Ranije je državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao američkim novinarima da je Melanija pokušala da nagovori Trampa i Putina da završavaju razgovor koji je u tim trenucima već trajao najmanje duplo duž od planiranog.