Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LAVROV: Vašington promoviše svoje interese u Evropi pod izgovorom obuzdavanja Rusije

Foto: twitter.com

LAVROV: Vašington promoviše svoje interese u Evropi pod izgovorom obuzdavanja Rusije

​On je to izjavio na sastanku kom su prisustvovali i brojni ruski i nemački privrednici u Minhenu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Vašington namerava da promoviše svoje interese u Evropi pod izgovorom obuzdavanja Rusije, a antiruske sankcije, koje Sjedinjene Američke Države podstiču, koče privrednu saradnju između Rusije i Nemačke, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je to izjavio na sastanku kom su prisustvovali i brojni ruski i nemački privrednici u Minhenu, prenosi Glas Moskve.

„Jasno nam je da je glavna smetnja za jačanje poslovne saradnje upravo spirala sankcija, koju su SAD zavrtele“, istakao je Lavrov na sastanku, na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Kako je šef ruske diplomatije naveo, jasno je i da „Evropa mora da plaća račune, ali je tu još jedan objektivan faktor — a to je početak priznavanja da je takav položaj nenormalan“.

„Razumemo da postoje ekonomski interesi, a Amerikanci ne kriju da žele da promovišu svoje interese, pre svega pretvarajući se da obuzdavaju Rusiju“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Moskva se zalaže za odnose s Nemačkom koji su čak i s dvosmislenim pristupom pojedinim političkim problemima, zasnovani na realnim nacionalnim interesima i Nemačke i Rusije.

„Mi ćemo nastaviti da činimo sve da se privrednici, uključujući i nemačke privrednike, osećaju ugodno u Rusiji“, poručio je šef ruske diplomatije.