Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mađarska: ZBRISATI sve organizacije koje finansira Soroš!

Džordž Soroš/ Foto: georgesoros.com

Mađarska: ZBRISATI sve organizacije koje finansira Soroš!

Sve organizacije civilnog društva koje finansira Džordž Soros treba da budu "zbrisane" iz Mađarske, kaže potpredsednik vladajuće partije Fides Silard Nemet.

Svet
Izvor: B92

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je rekao da nevladine organizacije dobiju novac iz inostranstva kako bi "organizovali priliv izbeglica i podstakli migraciju".

Nemet je na konferenciji za novinare rekao da Soros "gura veliki svetski kapital i s tim u vezi političku korektnost u Mađarsku" a da se nevladine organizacije koje finansira mešaju u politiku, preneo je sajt HirTV.

"Ove organizacije moraju da budu potisnute svim raspoloživim sredstvima i ja mislim da moraju da budu zbrisane. Mislim da su međunarodni uslovi sada pravi za to pošto je izabran novi predsednik SAD", rekao je Nemet.

Stav mađarske vlade na tu temu izneo premijer je Viktor Orban u intervjuu objavljenom na sajtu 888.hu u decembru kada je rekao da će Soroš biti "istisnut" iz svake evropske zemlje i da će nevladine organizacije biti pod lupom kako bi se videlo čije interese predstavljaju.