Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mađarski poslanik bi SVINJSKIM GLAVAMA terao migrante

Foto: www.srbijadanas.com

Mađarski poslanik bi SVINJSKIM GLAVAMA terao migrante

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju.

Svet
Izvor: Tanjug

Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante.

Odgovarajući na kritike povodom taktika te vrste, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Tviteru: "Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno... svinjske glave bi ih efikasnije odbile".

Foto: twitter.com

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije "Hjuman Rajts Voč" odgovorio: "Vaše reči su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste poslanik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte".

Foto: twitter.com

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi sprečila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahteva za azil tokom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje zvanična statistika.