Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Pentagon nastavlja da obmanjuje svetsku javnost

Foto: sputniknews

MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Pentagon nastavlja da obmanjuje svetsku javnost

​Saopštenja Pentagona i izjave američkog lidera su u najmanju ruku kontradiktorne.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je teroristička organizacija Islamska država uništena, želja Pentagona da u Siriji ostane do pobede nad terorizmom deluje kao obmana celokupne svetske javnosti, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je ocenio, saopštenja Pentagona i izjava američkog lidera su kontradiktorne pogotovu što, kako dodaje, više ne postoji nikakav osnov za to da američka vojska ostane na teritoriji Sirije, prenosi Glas Moskve.

Istovremeno, Konašenkov je odbacio navode iz Pentagona o tome da nije došlo do značajnijeg smanjenja prisutnosti ruske vojske u Siriji ocenivši ih kao apsolutno nepoznavanje situacije na zemlji.

„To što Pentagon izmišlja vezano za povlačenje ruske vojske iz Sirije pokazuje ne samo loše skrivenu želju Amerike da Rusije tamo nema, već i otvoreno nepoznavanje situacije u zemlji“, rekao je.

Glavni problem neupućenosti Pentagona, kako dodaje, jeste taj što američki mediji ne prenose informaciju o tome kako se ruska avijacija, doktori, demineri i vojna tehnika vraćaju na teritoriju Rusije.

„Taj problem bi Pentagon lako mogao da reši, samo da na televizorima puste neki ruski ili evropski program“, zaključio je.