Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOĆNI RUSKI LOVAC SU-57 bi modernizacijom mogao postati šesta generacija

Foto: mil.ru

MOĆNI RUSKI LOVAC SU-57 bi modernizacijom mogao postati šesta generacija

​Najnoviji lovac Su-57 zahvaljujući svojim mogućnostima za modernizaciju može da postane lovac šeste generacije.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„To je predivan avion i on može da bude avion ne samo pete, već i šeste generacije. On ima ogroman modernizacioni potencijal. Najvažnije je da je po svojoj nevidljivosti najbolji među postojećim modelima. On u sebi sadrži sve najbolje što postoje u savremenoj avijacionoj nauci, ne samo ruskoj, već i svetskoj“, izjavio je bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

On je dodao i da se trenutno radi na tome da višenamenski lovac-bombarder dobije varijantu sa jednim pilotom, prenosi Glas Moskve.

„Mislim da na bazi Su-34 treba praviti novog bombardera. Odličan avion: manevarske sposobnosti, osam tona bombi, naspram četiri kod Su-24, odlična preciznost. Mislim da je jednostavnije i brže napraviti kabinu samo za jednog pilota, a sve ostalo ostaviti kako jeste“, rekao je on.

Ruski senator je saopštio i da se planira početak konstruktorskih radova na izgradnji perspektivnog kompleksa za daleko presretanje koji će zameniti MiG-a 31.

„Naučno-konstruktivni rad na kompleksu za daleko presretanje je u toku. Nadam se da će uskoro biti završen. Mislim da će 2018. godine početi naučno-konstruktivni rad na izradi perspektivnog presretača“, dodao je on.