Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MODERNIZOVANI "MI-28NM" uskoro u ruskoj armiji

Foto: rg.ru

MODERNIZOVANI "MI-28NM" uskoro u ruskoj armiji

​Prva dva helikoptera biće proizvedena do kraja 2018. godine.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije zaključilo je državni ugovor sa holding kompanijom “Helikopteri Rusije” za proizvodnju instalacionih paketa modernizovanih helikoptera Mi-28NM.

Kako je naglasio zamenik ministra odbrane Jurij Borisov, pojavljivanje “Mi-28NM” u velikoj meri se razlikuje od osnovne verzije helikoptera “Mi-28N”, piše Glas Moskve.

Pre svega, funkcionalnost borbenog helikoptera poboljšana je promenom ergonomije kokpita i ugradnjom rezervnog helikopterskog sistema upravljanja u kabinu operatera.

“Helikopter je dobio nadograđene motore, radio-elektronsku opremu na vozilu i izviđački sistem, novi pomoćni pogon, kao i opremu za vezu sa bespilotnim letećim aparatima", rekao je Borisov.

Prema rečima zamenika ministra, preživljavanje i borbena efikasnost novog helikoptera značajno su se povećali, pošto je dobio laserski odbrambeni kompleks i novi sistem za kontrolu oružja koji omogućava korišćenje novih vrsta vazduhoplovnih oružja sa radarskim i laserskim sistemom vođenja na većim daljinama.

Borisov je dodao da se planira instalacija sistema “šlema” koji će, zajedno sa supersoničnom radarskom stanicom, značajno poboljšati borbenu efikasnost vazduhoplovnog kompleksa u svim vremenskim uslovima.