Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA O BRITANSKOM NOSAČU AVIONA: Brod im je dobra meta

Foto: Wikipedia

MOSKVA O BRITANSKOM NOSAČU AVIONA: Brod im je dobra meta

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov izjavio je da je britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ — samo „zgodna pomorska meta“ .

Svet
Izvor: Glas Moskve

„Izjave šefa britanskog vojnog resora Majkla Felona o superiornosti spoljašnjosti novog nosača aviona nad ruskom krstaricom, nosačem aviona, ’Admiral Kuznjecov‘ pokazuje otvoreno nepoznavanje vojno-pomorske nauke“, rekao je Konašenkov.

On je naveo da britanski nosač aviona bez pomoći spolja može samo da bude pista za avione koji se nalaze u tesnom okruženju zaštitnih vojnih brodova i podmornica, prenosi portal Glas Moskve.

„Zato, za razliku od nosača aviona krstarice ’Admiral Kuznjecov‘ koji je ojačan protivvazdušnim, protivpodmorničkim i pre svega protivbrodskim raketnim naoružanjem ’Granit‘, britanski nosač aviona je samo dobra pomorska meta velikih gabarita“, naglasio je predstavnik Ministarstva odbrane.

Konašenkov je zaključio da „upravo u interesu britanske kraljevske flote — u otvorenom moru ne treba pokazivati „lepotu“ svog nosača aviona nekoliko stotina milja od „dalekog rođaka“.

Ranije je u intervjuu listu „Telegrafu“ ministar odbrane Velike Britanije utvrdio je da će Rusi gledati na najveći britanski nosač aviona sa zavišću i divljenjem.