Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Moskva: Pobunjenici u Alepu koristili toksične materije

Foto: www.maltatoday.com.mt

Moskva: Pobunjenici u Alepu koristili toksične materije

Ruska vojska obavestila je SAD da su pobunjenici u sirijskom gradu Alepu izveli napad u kojem su koristili toksične materije, pri čemo je poginulo sedam osoba, dok je 20 ljudi hospitalizovano.

Svet
Izvor: Tanjug

Kako je preneo Rojters, ruska vojska je Vašington obavestila da se taj napad dogodio 2. avgusta u 19.05 po lokalnom vremenu.

Na području Alepa, gde su pobunjenici pokrenuli ofanzivu kako bi razbili opsadu režimskih snaga, danas se odvijaju žestoke borbe, javio je ranije Bi-Bi-Si.

Pobunjenici su tokom proteklog vikenda pokušali da povežu područje Alepa pod opsadom i teritoriju na zapadu koju drže pod kontrolom, pa su tako aktivirali veliku bombu u tunelu ispod položaja vojske u strateški važnom okrugu Ramuseh.

Jedan komandant pobunjenika je za Rojters rekao: "Mi sada kontrolišemo područje Ramuseha, ali su ruski avioni intenzivirali napade, što nas sprečava da brže napredujemo".

Drugi izvor iz pobunjeničkih snaga je izjavio da u "velikoj epskoj bici za Alepo" učestvuje oko 10.000 boraca, najmanje 95 tenkova i više stotina raketnih bacača.