Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA PORUČUJE KIJEVU Ne igrajte se s vatrom

Foto: pixabay.com

MOSKVA PORUČUJE KIJEVU Ne igrajte se s vatrom

Zvanična Moskva pozvala je svoje partnere da pokažu razumnost i utiču da Kijev prestane sa stalnim provokacijama.

Svet
Izvor: Sputnjik, NB

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je na svom sajtu poziv partnerima, koji, kako kažu u ruskom MSP, “održavaju sadašnji režim u Kijevu” da kod svojih ukrajinskih šićenika postignu prekid stalnih provokacija.

„Pokušaji da se destabilizuje situacija na ruskom Krimu osuđeni su na propast. Mi u potpunosti obezbeđujemo stabilnost i bezbednost Republike Krim“, navodi se u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva upozorava Kijev i njegove strane tutore da šteta koja je naneta ruskoj strani, kao i pogibija ruskih vojnika neće ostati bez posledica.

„Još jednom pozivamo partnere da pokažu najozbiljniji uticaj na kijevske vlasti i upozore ih na opasne korake koji mogu da dovedu do najnegativnijih posledica. Igranje sa vatrom neće izaći na dobro“, navodi se u dokumentu.

Kako su rekli u ruskom minsitarstvu, oni su više puta skretali pažnju da vlast u Kijevu nije zainteresovana za pronalaženje mirnog rešenja i kompromisa, već “problem rešava silom, a sada i terorizmom”.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je naredio da se sve vojne jedinice postave u blizini granice sa Krimom. Nešto kasnije zatražio je telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.