Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA SPREMA "CRNU KNJIGU" svih koji se mešaju u unutrašnja pitanja Rusije

Foto: pixabay.com

MOSKVA SPREMA "CRNU KNJIGU" svih koji se mešaju u unutrašnja pitanja Rusije

​Radi se o knjizi koja govori o mešanju vodećih zemalja Zapada u unutrašnja pitanja drugih država.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Komisija Saveta federacije Rusije za zaštitu državnog suvereniteta trenutno radi na dva projekta — sprema „crnu knjigu“ o mešanju u unutrašnje stvari Rusije, ali i „stub srama“ sa imenima onih koji su naštetili zemlji.

Konkretno, radi se o knjizi koja govori o mešanju vodećih zemalja Zapada u unutrašnja pitanja drugih država, ali i o „stubu srama“ na kome će se naći imena Rusa čija je saradnja sa strancima dovela do negativnih posledica po celu zemlju.

„Počinjemo rad na ’crnoj knjizi‘ o tome kako se neke države, na prvom mestu SAD, mešaju u unutrašnje stvari drugih zemalja“, rekao je šef Privremene komisije Andrej Klimov, a prenosi Glas Moskve.

Govoreći o sistematičnom, grubom mešanju u poslove drugih država, senator je naglasio da su za SAD takve akcije već odavno postale instrument spoljne politike.

Klimov je takođe rekao da se Komisija ograničila na 21. vek, iako praksa spoljnog mešanja traje već vekovima.

On je objasnio da će „crna knjiga“ sadržati činjenice koje se ne tiču samo uplitanja u poslove Rusije, nego i drugih zemalja.

Osim toga, u knjizi će biti reči ne samo o savremenom dobu, već i o ranijim istorijskim periodima — na primer, o pokušajima mešanja Amerike u unutrašnja pitanja Francuske za vreme Šarla de Gola.

„Želimo da pratimo šta se dešavalo u 21. veku, identifikujemo instrumente takvog mešanja i razvijemo ’protivotrov‘ kako bismo na te metode blagovremeno delovali i blokirali ih“, podvukao je on.

Klimov je izrazio nadu da će se „crna knjiga“ pojaviti već u junu-julu iduće godine.