Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mrtva trka između Klintonove i Trampa, ali bez popularnosti

Donald Tramp i Hilari Klinton Foto: NB

Mrtva trka između Klintonove i Trampa, ali bez popularnosti

​Republikanac Donald Trump i Demokrata Hilari Klinton praktično su izjednačeni, pokazale su najnovije ankete, iz kojih se takođe saznaje da ih većina birača ne doživljava pozitivno.

Svet
Izvor: Tanjug

Republikanac Donald Trump i Demokrata Hilari Klinton praktično su izjednačeni, pokazale su najnovije ankete, iz kojih se takođe saznaje da ih većina birača ne doživljava pozitivno.

U istraživanju, koje su naručili dnevnik "Vašington Post" i mreža "ABC Njuz", Tramp ima neznatnu prednost u odnosu na Klintonovu - 46 prema 44 odsto, dok u onom obavljenom za mrežu "NBC Njuz" i dnevnik "Vol Strit Džornal" Klinton vodi 46:43.

Obe ankete, baš kao i neke objavljenje ranije ove nedelje, pokazale su da Tramp napreduje od kada je početkom meseca postao očekivani predsednički kandidat Republikanske stranke.

Kada je reč o anketi Posta, današnji rezultat je preokret od 11 odsto u korist Trampa od marta, dok je u anketi NBC-ja, Klinton izgubila 8 odsto podrške u odnosu na april, preneo je Glas Amerike.

U oba istraživanja se takođe ističe da birače podjednako motiviše to koliko im se neko sviđa i koliko im se neko ne sviđa. Skoro 60 odsto ispitanika u anketi Posta i ABC-ja negativno posmatraju oba kandidata, s tim da je malo više onih koja Trampa vide na taj način.

U anketi NBC-ja i Vol Strit Džornala, registrovanih birača koji imaju negativno mišljenje o Hilari Klinton je 20 odsto više nego onih koji o njoj imaju pozitivno mišljenje.

Tramp je u tom smislu još gori, jer je razlika u korist negativnog mišljenja o njemu skoro 30 odsto.