Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NA DAN RAKETNIH SNAGA RUSIJE u Kalinjingradu demonstrirana sila raketnih sistema

Foto: mil.ru

NA DAN RAKETNIH SNAGA RUSIJE u Kalinjingradu demonstrirana sila raketnih sistema

Građani su mogli da vide i "Grad", "Pancir-S1", "S-400"

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Baltička flota je u nedelju, na Dan raketnih snaga i artiljerije demonstrirala najnovije raketne sisteme "Bal" i "Bastion" u okviru informativne kampanje "To je takva profesija - Otadžbinu zaštititi!" u Kalinjingradu.

"Na centralnom trgu Kalinjingrada bili su izloženi uzorci moderne opreme i oružja Baltičke flote, uključujući vojnu opremu i razne opreme za spasavanje, rekao je kapetan prvog ranga Roman Martov, šef informacione podrške u pres službi Zapadne vojne oblasti Baltičke flote.

Napomenuo je da je na Trgu pobede prikazan kompleks primorskih raketa "Bal" i "Bastion", vojna oprema iz formacija i vojnih jedinica kopnenih, primorskih snaga i vazdušne odbrane Baltičke flote, prenosi Glas Moskve.

Gosti su takođe mogli da vide oklopno vozilo BTR-82A, raketni sistem “Grad”, samohodni raketni kompleks “Pancir S-1”, raketni sistem vazdušne odbrane “S-400” i različite komunikacijske i kontrolne uređaje.

Vojni šatori su bili raspoređeni za smeštaj izložbenih štandova opremom i simbolima mornarice, kopnenih i obalskih snaga Baltičke flote, pomorske avijacije i vazdušne odbrane.

Martov je dodao da su slične akcije u nedelju održane i u drugim gradovima u kojima su stacionirane jedinice i vojne jedinice Baltičke flote u Kronštatu i Gusevu.