Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Na skupu neonacista u Sakramentu desetoro povređeno

Foto: www.nydailynews.com

Na skupu neonacista u Sakramentu desetoro povređeno

Najmanje deset ljudi je povređeno tokom skupa ispred Kapitola u Sakramentu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija, kad su se članovi rasističke grupe sukobili sa učesnicima kontramitinga, javili su danas američki mediji.

Svet
Izvor: Tanjug

Sukobi su izbili sinoć tokom skupa u organizaciji Tradicionalne radničke partije, koja se često opisuje kao neonacistička grupa, preneo je Rojters.

Jedna ženska osoba i devet muškaraca je zadobilo "višestruke ubode nožem i posekotine", saopštila je lokalna vatrogasna služba na Tviteru.

Nije poznato da li povređeni, koji su stari od 19 pa sve do 58 godina, pripadaju neonacističkoj grupi ili su pristalice antifašističkog pokreta Antifa, koji je organizovao kontramiting.

Od ukupno deset povređenih, njih dvoje je u kritičnom stanju, rekao je za agenciju AFP portparol vatrogasne službe Sakramenta Kris Harvi.

Do sukoba je došlo kad se oko 25 neonacista, koji su imali dozvolu da protestuju na stepenicama Kapitola sa zapadne strane, sukobili sa više od 150 anarhista i antifašista, navode lokalni mediji.

Na video snimcima i fotografijama tog sukoba se vidi kako neki učesnici skupa zamahuju drvenim palicama, dok drugi bacaju kamenice.