Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NADMEĆU SE NAJBOLJI: Počinje takmičenje ruskih flota

Foto: vk.com

NADMEĆU SE NAJBOLJI: Počinje takmičenje ruskih flota

Timovi iz cele Rusije stigli su u Primorsku oblast na takmičenje priobalnih snaga mornarice pod nazivom “Morski desant-2017”.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Pacifičkoj floti pridružile su se ekipe Severne, Baltičke i Crnomorske flote, Dalekoistočne visoke vojno-komandne škole, Kaspijske flotile i Rjazanske više vojno-desantne škole.

“Ukupno učešće u takmičenju “Morski desant” na Primorskoj teritoriji uzeće više od 200 marinaca i kadeta iz šest timova”, rekao je načelnik odeljenja informacione podrške pres službe Pacifičke flote VVS Vladimir Matvejev.

Sada učesnici izučavaju trasu i prepreke koje se na njoj nalaze, mesto za fizičku i požarnu obuku, obilaze poligon priobalnih snaga Pacifičke flote “Bamburovo”, piše Glas Moskve.

U narednim danima timovi će uzeti opremu i naoružanje. Nakon toga posada će na poligonima i vododromima usavršavati veštine vožnje oklopnih vozila na neravnim terenima, kao i ispaljivanje raketnih granata iz oklopnih vozila i lakog naoružanja u različite ciljeve.

Svečano otvaranje konkursa "Morski desant-2017" će se održati 19. juna na lokalitetu "Bamburovo". Konkurs će trajati do 29. juna.