Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NAJNOVIJI LOVAC SU-57 stiže u rusku vojsku 2018. godine

Foto: airforce.ru

NAJNOVIJI LOVAC SU-57 stiže u rusku vojsku 2018. godine

​Oružane snage Rusije usvojile su petu generaciju lovca “Su-57” za 2018. godinu, izjavio je Bondarev.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"Planirano je da se lovac pete generacije PAK FA (T-50), koji je nazvan “Su-57” u serijskoj proizvodnji nađe 2018. godine. Uspešno je prošao testove, a vrlo brzo piloti će početi da uče da upravljaju njime", rekao je šef Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev.

Prva partija sastojaće se od 12 aviona, precizirao je senator, a sledeće godine, po njegovom mišljenju, vojska će dobiti samo dva ili tri lovca". Predserijska proizvodnja planirana je od 2019. godine, piše Glas Moskve.

Dizajn “Su-57” koristi kompozitne materijale na bazi ugljeničnih vlakana, što značajno smanjuje vidljivost na radaru. Višenamenski radio-elektronski sistem je sposoban ne samo za otkrivanje meta na zemlji u vazduhu, već i za rešavanje zadataka navigacije, identifikacije, radio-elektronskog izviđanja i protivdejstvovanja.

“Su-57” ima povećanu snagu motora, opterećenje bombe i opseg. Lovac je opremljen dvokomponentnim topom od 30 mm, a glavno naoružanje - dva projektila kratkog dometa i osam srednjeg dometa - nalaze se u dva unutrašnja odeljka.