Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Napad bombaša-samoubice na američki konzulat u S.Arabiji

Foto: Twitter

Napad bombaša-samoubice na američki konzulat u S.Arabiji

Na dan kada se u SAD obeležava nacionalni praznik Dan nezavisnosti, napadač je aktivirao samoubilački prsluk kada mu je prišlo obezbeđenje u blizini konzulata

Svet
Izvor: Sputnjik

Jutros se u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji dogodio oružani napad, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu u blizini američkog konzulata. Tom prilikom su u napadu stradala dva pripadnika bezbednosnog osoblja te zemlje.

Na dan kada se u SAD obeležava nacionalni praznik Dan nezavisnosti, napadač je aktivirao samoubilački prsluk kada mu je prišlo obezbeđenje u blizini bolničkog parkinga, koji se nalazi prekoputa američkog konzulata, ističe se u saopštenju ministarstva.

Napadač se razneo, dok su dva pripadnika bezbednosnog osoblja zadobila lakše povrede. Nekoliko automobila na parkingu je oštećeno u napadu, preneo je AP.

Eksplozija se dogodila nedugo nakon jutarnje molitve muslimana, a jedna saudijska televizija potvrdila je da se u blizini napada nalazila džamija, naveo je AFP.

Ambasada SAD u Saudijskoj Arabiji potvrdila je da nema posledica ili povređenih među osobljem u američkom konzulatu, dodajući da je u kontaktu sa saudijskim zvaničnicima dok se vrši istraga o napadu.