Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Napadač iz Nice poreklom iz Tunisa

Foto: Tanjug

Napadač iz Nice poreklom iz Tunisa

Informacije o poreklu napadača agenciji Rojters potvrdio je izvor iz policije, a objavljeno je i da iako je napadač poznat policiji, nije bio na spisku sumnjivih

Svet
Izvor: B92.net

Masakr u Francuskoj počinio je 31-godišnji muškarac iz Nice sa dvojnim državljanstvom Francuske i Tunisa, koji je od ranije poznat policiji.

Policija je objavila da je identifikovala napadača, ali nije navela njegovo ime ili više detalja.

Informacije o poreklu napadača agenciji Rojters potvrdio je izvor iz policije, a objavljeno je i da iako je napadač poznat policiji, nije bio na spisku sumnjivih koje imaju francuske obaveštajne službe.

Prema nezvaničnim informacijama, u kamionu čiji je vozač usmrtio više od 80, a povredio više od stotinu ljudi, pronađeni su dokumenti koji pripadaju tridesetjednogodišnjem Francuzu tunižanskog porekla koji je živeo u Nici.

Policijski izvori su naveli i da je kamion kojim je izvršen napad iznajmljen pre nekoliko dana, a nađen je i snimak sa sigurnosnih kamera koji prikazuje napadača kako se u brdima iznad Nice ukrcava u kamion pre zločina.

Kako prenose mediji, policija upravo pretresa kuću napadača.

Rojters prenosi da je napadač bio poznat francuskoj policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali da ga nisu pratile obaveštajne službe. Mediji se pozivaju na izjavu neimenovanog zvaničnika francuske policije.

Najmanje 80 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je neidentifikovani napadač pucao pa kamionom uleteo u puno šetalište .

Vozač je najpre otvorio vatru na okupljene, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje.