Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"NEMA GRANICE za pilota lovca PAK FA"

Foto: airforce.ru

"NEMA GRANICE za pilota lovca PAK FA"

Za sada nema fiziološke granice za pilota PAK-a, kako u letačkoj obuci, tako i u pilotiranju ovim avionom

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ruski avion „Suhoj“ T-50 (PAK FA) pete generacije pruža svojim pilotima praktično neograničene mogućnosti za aerobatiku i upotrebu ovog aviona u vazdušnoj borbi, izjavio je komandant ruskih vazduhoplovnih snaga general-pukovnik Viktor Bondarev.

Govoreći na 13. Međunarodnom vazduhoplovnom i kosmičkom salonu MAKS 2017, Bondarev je novinarima rekao da piloti imaju slobodu tokom letačke obuke i pilotiranja ovim avionom, piše Glas Moskve.

„Rekao bih da zasad nema fiziološke granice za pilota PAK-a, kako u letačkoj obuci, tako i u pilotiranju ovim avionom“, istakao je Bondarev.

On je objasnio da T-50 može da se pohvali povećanom snagom motora, kapacitetom bombi, opsegom leta i desetinama drugih poboljšanih parametara.

„Konstruktori rade na tome da osiguraju da mašina za pilota pruži maksimum“, naveo je komandant.

Avion T-50 konstruisao je ruski proizvođač vazduhoplova „Suhoj“ u sklopu PAK FA, pete generacije programa lovaca vazduhoplovnih snaga Rusije.

To je jednosedni višenamenski borbeni mlaznjak sa dva motora konstruisan za nadmoćnost u vazduhu i napadačku ulogu i opremljen je naprednim avionskim sistemom i aktivnim faznim radarom.

Prvi let aviona izveden je 2010. godine. Predsednik Ujedinjene vazduhoplovne korporacije Jurij Sljusar izjavio je da će prva serija od 12 aviona „Suhoj“ T-50 biti isporučena Ministarstvu odbrane Rusije već 2019. godine.