Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nemačka na udaru islamističkih "usamljenih vukova"

Nemačka policija/ Foto: diepresse.com

Nemačka na udaru islamističkih "usamljenih vukova"

Kao i nekoliko zemalja EU, kao čitava EU, i Nemačka je meta međunarodnog terorizma. Znači, situacija je ozbiljna, kao što već duže vreme upozoravam, izjavio ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer

Svet
Izvor: Agencije/NB

Nemačka je suočena sa napadima islamistickih "usamljenih vukova", poput onog koji je izvršio 17-godišnji izbeglica koji je sekirom napao putnike u vozu.

To je izjavio nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

"Kao i nekoliko zemalja EU, kao čitava EU, i Nemačka je meta međunarodnog terorizma. Znači, situacija je ozbiljna, kao što već duže vreme upozoravam," rekao je Mezijer novinarima, prenosi Rojters.

On je potvrdio da ima indikacija da je napadač iz voza bio Pakistanac, a ne Avganistanac kao što se prvobitno mislilo.

Mediji su danas preneli da izvori bliski nemačkim bezbednosnim službama sada misle da se napadač koji je u ponedeljak povredio pet osoba u vozu, možda pretvarao da je bio Avganistanac kada je došao u Nemačku 2015. godine, kako bi imao više šansi da dobije azil.

On na snimku koji je postavila Islamska država govori dijalektom paštu jezika koji se govori u Pakistanu, a ne Avganistanu, a eksperti kažu da mu je i akcenat definitivno pakistanski.

Vlasti su juče u sobi napadača našle rukom slikanu zastavu islamske države i pismo kojim najavljuje samoubstvo.