Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nemački komentator NADRLJAO jer nije hteo da izveštava protiv Rusije

Foto: sxc.hu

Nemački komentator NADRLJAO jer nije hteo da izveštava protiv Rusije

Sportskom komentatoru nemačkog TV kanala “ARD” Mehmetu Šolu zabranjeno je izveštavanje sa Kupa konfederacija koji se održavao u Rusiji.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Razlog zašto Nemci u poslednjoj nedelji Kupa nisu mogli da čuju Šola je činjenica da je sklonjen iz programa i vraćen u svoju zemlju jer nije želeo da učestvuje u pravljenju priloga na temu doping skandala u Rusiji.

Bivši igrač kluba “Bavarska”, a sada sportski komentator, nestao je iz programa uoči polufinalnih utakmica turnira, navodno zbog toga što se razboleo, navodi Glas Moskve.

Međutim, informacija koja je kasnije objavljena u medijima pokazala je da je razlog Šolovog povratka u Nemačku zapravo sukob sa rukovodstvom televizijske stanice.

Nešto pre polufinala između Portugala i Meksika, televizija “ARD” je planirala da napravi detaljan prilog o pitanju dopinga u Rusiji, ali je Šol odbio da učestvuje u njegovoj pripremi.

To je bio dovoljan razlog za sklanjanje nemačkog komentatora iz etra.

Televizijska stanica nije demantovala ove navode i obećala je da će detaljan odgovor o toj temi dati kasnije.

Ovo nije prvi put da ista nemačka televizija nastoji da diskredituje ruski sport, obzirom na to da su u protekle tri godine objavili čitavu seriju dokumentarnih filmova i televizijskih priloga u kojima se iznose tvrdnje o navodnom dopingu ruskih sportista.