Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U RUSKOM METROU: Balerine velike scene na ulicama Moskve

Foto: Sputnik

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U RUSKOM METROU: Balerine velike scene na ulicama Moskve

Balerine Kremaljskog baleta nastupile su u stanici metroa Novoslobodska u Moskvi.

Svet
Izvor: Glas Moskve

U moskovskom metrou organizovana je „Noć ruskog baleta“ za navijače Kupa konfederacije, koji je počeo 17. juna i održava se do 2. jula u četiri grada: Sočiju, Kazanju, Sankt Peterburgu i Moskvi.

Desetine izvanrednih baletskih plesača izvelo je scene iz baleta „Krcko Oraščić“, „Labudovo jezero“ i „Don Kihot“.

U intervjuu za Sputnjik, američki umetnik i glavni plesač Kremaljskog baleta Džoj Vomak govorio je o svojim utiscima o predstavi, piše portal Glas Moskve.

„Glavna stvar za nas je da ljudima pružimo radost, pokažemo balet onima koji ga nikada ranije nisu videli, možda čak i da ih nasmejemo. Razlika između nastupa na velikoj sceni i nastupa u podzemnoj železnici je ogromna. Ovde je prostor mnogo manji, morate pažljivo da se krećete, ali u isto vreme sve ovo može da vam izazove strahopoštovanje“, priznao je baletan.

Diego, navijač iz Čilea, koji je prvi put u Rusiji, bio je veoma impresioniran neobičnim nastupom baletske plesne trupe iz Kremlja.

„Ovo je moje prvo putovanje u Rusiju, zaista je neverovatno. Upravo smo videli balet u metrou, to je fantastično!“, rekao je on za Sputnjik. „Kombinacija kretanja i muzike u predstavi bila je jednostavno fantastična. Gledao sam ranije balet, ali ne tako blizu i svakako ne besplatno! Sve je ovo neverovatno!“

Drugi gosti su takođe bili impresionirani baletskom pozornicom podzemne železnice. Vjačeslav Volkov, stanovnik Moskve koji je bio pozvan da gleda predstavu, opisao je svoje utiske za Sputnjik.

„Pozvao me je Moskovski metro i zaista sam bio impresioniran: osvetljeni mozaici stanice Novoslobodska, koja je i bez toga lepa, plus metro noću što je veoma misteriozno za sve Moskovljane. A kada vidite sve plesače izbliza, emocije vas preplavljuju. Nije isto kao sedenje negde u pozorištu na balkonu“, rekao je on.

Video možete pogledati OVDE.