Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NIKAD POSEĆENIJI festival vodenih sportova "Krimski most"

Foto: news.info

NIKAD POSEĆENIJI festival vodenih sportova "Krimski most"

Mnogi učesnici festivala "Krimski most" pamtiće ovu godinu zauvek.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Učesnici jedriličarske regate koja se održava u okviru festivala vodenih sportova „Krimski most" prvi put su prošli ispod nedavno postavljenog železničkog luka mosta preko Kerčanskog moreuza.

“Biće to izuzetno lepa uspomena da smo mi prvi jedriličari i vindsurferi koji su prošli ispod luka Krimskog mosta koji povezuje poluostrvo sa ostatkom Rusije. Videli smo most ne samo iz odozgo kao većina ljudi, nego i iz donjeg rakursa”, rekao je Anton Gumeni, jedan od učesnika regate, prenosi Glas Moskve.

Festival „Krimski most" ima ambiciju da razvija vodene sportove u regionu. Jednom godišnje u Azovsko-crnomorskom bazenu održavaju se takmičenja na raznim nivoima u vindsurfingu, kajtbordingu i jahtingu.

Prvi festival posvećen Krimskom mostu održan je u Kerčanskom moreuzu u septembru 2015. godine.

Ove godine na Festivalu će učestvovati 200 sportista iz 20 regiona Rusije koji će se na deonici od 300 morskih milja takmičiti na preko 20 plovnih objekata.

Maršruta trke ide duž obale Krima od Sevastopolja preko Balaklave, Jalte, Ordžonikidzea, Kerča i Novorosijska do Gelendžika. Posade su prošle glavnu rutu, a turnir se završava 20. septembra.