Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novi sukobi u Ankari, Istanbulu i Konji

Istanbulski aerodrom/ Foto: twitter

Novi sukobi u Ankari, Istanbulu i Konji

​Vazdušni napad na bazu kod Ankare; Nestala 42 helikoptera; Sukob policije i vojske na aerodromu Sabiha Gokčan u Istanbulu

Svet
Izvor: Agencije, Novosti.rs, RTS

Istanbulski aerodrom "Sabiha Gokčan" postao je mesto sukoba policije i vojske, saopštavaju lokalni mediji

Policija je, posle kraće pucnjave, po nalogu Tužilaštva uhapsila vojnike i oficire vojnog garnizona na aerodromu za koje se smatra da su učestvovali u pokušaju vojnog puča, prenosi lokalni istanbulsi mediji.

Nema informacija o poginulima i ranjenima. Nepoznat je i broj vojnika na aerodromu. U zgradi koja je 60 policajaca.

Do sukoba između pobunjenika i policije došlo je i u vojnoj bazi u gradu Konja. Vlasti su saopštile da drže situaciju pod kontrolom.

Ranije je saopšteno da je više od 290 turskih građana poginulo, dok je 100 pobunjenika ubijeno, a više od 1.400 ranjeno tokom pokušaja vojnog puča u zemlji.

Prema navodima medija u toku je i vazdušni napad na aviobazu Akinči kode Ankare, a policija sprovodi operacije i u bazi Konja, jednoj od onih koje su pučisti bili zauzeli. Prema nezvaničnim informacijama, nestala su 42 helikoptera turske vojske.

Podsetimo, juče je grupa vojnika i nekoliko generala pokušala da izvede vojni udar. Tokom nereda blokirani su bili aerodromi u Istanbulu i Ankari.