Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novo oružje SAD kopija ruskog oružja IZ PROŠLOG VEKA

Foto: arms-expo.ru

Novo oružje SAD kopija ruskog oružja IZ PROŠLOG VEKA

​I pored naizgled odličnih mogućnosti, “Strajker” u startu ima jedan mali nedostatak.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Na poslednjoj konferenciji “Space & Missile Defense” održanoj od 8. do 12. avgusta u Alabami, firma “Dženeral Dinamiks” je predstavila novu verziju svog oklopnog transportera “Strajker”, kojeg su američki mediji požurili da nazovu “ubica MiG-a”.

Zajedničkim naporima korporacije “Boing” i “Dženeral Dinamiks”, uspeli su da stvore nešto nalik na ruski mobilni protivavionski i raketni sistem “Pancir-S”, ali sa američkom bojom, piše Glas Moskve.

I pored naizgled odličnih mogućnosti, “Strajker” u startu ima jedan mali nedostatak.

Svi dodaci koje ima su mu dostupni u različitim kombinacijama, ali ne i odjednom. To znači da će vojska prilikom pripreme za borbu morati da “pogodi” koja sredstva za uništenje će mu biti korisnija u tom trenutku.

Takođe, iz nekog razloga konstruktori ne govore ništa o detekcionim sisitemima vazdušnih meta i kako se usmeriti na njih.

Možda su ovi podaci suviše tajni, što je teško poverovati. U ovom slučaju ne može se isključiti mogućnost da će detektovanje meta biti vršeno sa drugih uređaja koji će morati da se kreću zajedno sa “Strajkerom” i da mu “kažu” gde da očekuje opasnost.

U savremenim uslovima, poslati kolone opreme bez mobilne pokrivenosti iz vazduha je ideja koja se graniči sa ludilom.

S druge strane, slični arsenali ruske vojske pojavili su se još u prošlom veku.

Za Amerikance je izgleda izreka bolje ikad, nego nikad.