Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: Mišel mi ne bi dala da se ponovo kandidujem

Foto: whitehouse.gov

Obama: Mišel mi ne bi dala da se ponovo kandidujem

Američki predsednik Barak Obama priznao je da se ne bi ponovo kandidovao za predsednika, čak kada bi to bilo moguće, jer mu ne bi dozvolila supruga Mišel.

Svet
Izvor: Tanjug

Obama je to obelodanio u sklopu kampanje o ekonomskoj politici u Indijani, gde je pozvao birače da podrže njegovu Demokratsku stranku.

Tokom govora, jedan od Obaminih pristalica je dobacio: "Još četiri godine", aludirajući na popularni slogan njegove druge kampanje iz 2012.

"Ne mogu", odgovorio je Obama. "Ustavom je zabranjeno, a još važnije je da mi Mišel to zabranjuje".

U skladu s američkim ustavom, predsednik države samo se jednom može kandidovati za reizbor.

Obama je rekao da očekuje da će pobednik trke za demokratsku predsedničku nominaciju biti poznat sledeće nedelje nakon što Hilari Klinton i Berni Sanders završe predizborno nadmetanje u Kaliforniji i Nju Džersiju.

Obama nije direktno podržao ni Klinton, niti Sandersa, premda je izrazio divljenje prema Hilari Klinton, koju je imenovao za državnog sekretara pošto je osvojio svoj prvi predsednički mandat, preneo je Index.hr.

Ne spominjući u govoru republikanskoga predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Obama je rekao:"Ono što vam republikanci govore o ekonomiji nema osnove u činjenicama".