Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: Nisam siguran da se Putinu može verovati

Barak Obama/ Foto: nbcnews.com

Obama: Nisam siguran da se Putinu može verovati

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da "nije siguran" da se Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu može verovati kao partnerima u naporima za okončanje krvavog građanskog rata u Siriji.

Svet
Izvor: Tanjug

"Veoma nam je jasno da je Rusija voljna da podrži jedan ubilački režim, kao i takvog pojedinca", rekao je Obama, misleći na predsednika Sirije Bašara Asada.

"Nisam uveren da možemo da verujemo Rusima i Vladimiru Putinu", rekao je Obama novinarima, a prenela agencija AFP.

Obama doveo u pitanje posvećenost Rusije miru u Siriji

Američki predsednik Barak Obama kritikovao je danas Rusiju zbog nastavka podrške zvanične Moskve sirijskoj vladi u sukobima sa opozicionim snagama, kao i zbog opsade naseljenih mesta poput Alepa.

Obama je rekao da ruske aktivnosti "veoma ozbiljno dovode u pitanje" posvećenost Moskve tome da se situacija u Siriji "vrati sa ruba ponora", prenela je agencija AP.

Predsednik SAD je u obraćanju novinarima u zgradi Pentagona istakao da će Vašington nastaviti da pokušava da sarađuje sa Rusijom u cilju smanjenja sukoba i fokusiranja na borbu protiv Islamske države i drugih ekstremističkih grupa.

On je optužio Rusiju da nije preduzela potrebne mere da bi učinila to isto i istakao da je zbog pogoršanja situacije postalo neophodno da Rusija pokaže da je ozbiljna.