Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: Tramp od stranih lidera poznaje samo misice

Obama: Tramp od stranih lidera poznaje samo misice

​Američki predsednik Barak Obama bio je inspirisan za šalu na tradicionalnoj godišnjoj večeri dopisnika iz Bele kuće.

Svet
Izvor: Tanjug

Američki predsednik Barak Obama bio je inspirisan za šalu na tradicionalnoj godišnjoj večeri dopisnika iz Bele kuće.

Obama, čiji se mandat uskoro završava, iskoristio je opuštenu atmosferu i svoj šarm da uglavnom zasmejava prisutne, a ozbiljnijim temama se skoro uopšte nije bavio.

Meta su mu bile i demokrate i republikanci, sa posebnim naglaskom na trenutno vodećeg republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa.

"Republikanski establišment ne može da veruje da je on njihov najverovatniji kandidat. Kažu da Donaldu nedostaje iskustva iz spoljne politike da bi bio predsednik. Ali, da budemo iskreni, on je proveo godine i godine sastajući se sa liderima širom sveta: Mis Švedske, Mis Argentine, Mis Azerbejdžana", kazao je Obama, na šta je publika, u kojoj je bilo puno važnih i uticajnih ličnosti iz Vašingtona, prasnula u smeh.

Rojters navodi da se Obamina šala odnosila na učesnice takmičenja za Mis Univerzum čiji je Tramp ranije bio suvlasnik.

AFP navodi da je Tramp bio meta oštrih komentara na večeri dopisnika iz Bele kuće organizovanoj 2011, a svoj nedolazak na ovogodišnji dogođaj objasnio je time što smatra da bi mediji pogrešno preneli njegovo raspoloženje.

Na večeri je bio prisutan potencijalni demokratski kandidat Berni Sanders, koji je za razliku od skoro svih ostalih muških gostiju koji su nosili smoking, nosio obično odelo sa kravatom.

I Sanders se našao na udaru Obaminih šala.

"Berni, izgledaš kao da vrediš milion dolara. Ili, da koristim izraze koje ćeš ti da razumeš, izgledaš kao 37.000 donacija od po 27 dolara", rekao je Obama, misleći na ogroman broj sitnih donacija koje je Sanders u poslednje vreme dobijao za svoju kampanju.

Obama je nastup završio u stilu velikih pop zvezda tako što je rekao "Obama izašao" (Obama out) i ispustio mikrofon, što bi trebalo da znači da je nastup bio toliko dobar da nema šta više da se doda.

Na večeri su bile i poznate holivudske ličnosti poput Vila Smita i njegove supruge, Helen Miren, a došla je i pevačica Areta Frenklin.