Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OFANZIVA NA DEJR EL ZOR: Ruska vojska potisnula terotiste

Foto. Ministarstvo odbrane RF

OFANZIVA NA DEJR EL ZOR: Ruska vojska potisnula terotiste

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvršile su više od 80 borbenih letova kako bi podržale ofanzivu trupa sirijske vlade u Dejr el Zoru.

Svet
Autor: Glas Moskve

Ministarstvo navodi da na istoku sirijska vojska, uz podršku ruske avijacije, vrši ofanzivu na grad Dejr el Zor. Sirijske trupe pod komandom generala Hasana Suhela, koje vrše operacije na jugu provincije Raka, napredovale su osam kilometara u proteklih 24 časa i zauzele dve strateški važne visoravni, prenosi portal Glas Moskve.

„Odredi sirijske vojske koja vode ofanzivu sa strane Suhnea, potisnuli su teroriste DAEŠ-a sa položaja duž puta Palmira-Dajr el Zor i stigli do pristupa naselju Bir-Kabakeb. Ruska avijacija u ovoj operaciji izvela je više od 80 letova“, navodi se u saopštenju.

„U napadu avijacije uništena su dva tenka, tri pešadijska borbena vozila, više od 10 terenskih vozila sa teškim naoružanjem. Ubijeno je ili ranjeno više od 70 terorista. Razaranje DAEŠ-a u oblasti Dejr el Zora i oslobađanje grada biće strateški poraz za međunarodnu terorističku grupu u Siriji“, ističe se u saopštenju.