Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OKLOPNO VOZILO "TIGAR" stalno razvija nove mogućnosti

Foto: arms-expo.ru

OKLOPNO VOZILO "TIGAR" stalno razvija nove mogućnosti

​"Tigar" su razvili inženjeri grupe "GAZ" pre 10 godina. U ovom trenutku, 250 specijalista nastavlja da poboljšava taj oklopni automobil.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Generalni direktor OOO "Vojne industrijske kompanije" Aleksandar Krasovicki predočio je nove mogućnosti oklopnog automobila "Tigar" i njegovim prednostima nad konkurencijom.

Kao što je naglasio Krasovicki, u poslednje tri godine automobil je dobio preko 700 promena, što nije samo poboljšalo njegove tehničke karakteristike, već ga je i učinilo jeftinijim, piše Glas Moskve.

"Tigar je oklopno borbeno vozilo. Imamo ga u različitim klasama zaštite, uključujući i automobile pete klase koji izdržavaju metak iz automata Kalašnjikov sa jezgrom ojačanom na toploti. Ovo je prilično ozbiljan teret, ne samo na oklopu, već i na staklu, šavovima i drugim elementima. Automobil ima rezervoar za hiljadu kilometara, brzinu do 155 kilometara na sat, razmak je 400 milimetara ... Ima ogromnu prohodnost svih terena", dodao je generalni direktor OOO VPK.

Pored toga, Krasovicki je dodao da svi "Tigrovi" prođu dugi ciklus testa pre nego što počnu da se koriste. Prilikom testiranja koristi se pravo borbeno oružje.

Ovo oklopno vozilo neprecenljivo je i u pogledu goriva.

Naime, “Tigar” radi na bilo kom gorivu, bilo da je to kerozin, dizel gorivo, benzin ili mešavina ovih goriva.

“Zahvaljujući svojoj dobrom ugledu, “Tigar” je tražen, ne samo od ruskih agencija za sprovođenje zakona, već i iz drugih zemalja”, zaključio je Krasovicki.