Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Okončana blokada u Vašingtonu

Foto: YT printscreen

Okončana blokada u Vašingtonu

​Policija je okončala blokadu područja Kepitol hila u kome se nalazi Kongres u američkoj prestonici Vašingtonu

Svet
Izvor: Agencije, Novosti.rs

Nakon reakcije vašingtonske policije na prijavu da je naoružana ženska osoba viđena u blizini Kapitol Hila gde se nalazi američki Kongres, okončana je blokada tog područja

Čitava situacija je izgledala u toliko gore, ako se uzme u obzir da je ranije danas petoro policajca ubijeno u Dalasu, u američkoj državi Teksas, tokom protesta zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Kabinet gradonačelnika Dalasa je saopštio da je sedam policajaca ranjeno, kao i dva civila, prenosi CNN.

Troje osumnjičenih je u pritvoru, dok je jedan ubijen.

Policija je pregovarala sa jednim osumnjičenim, koji je tvrdio da je postavio i bombe po gradu. On je ubijen bombom koju je aktivirala policija, saopštili su zvaničnici.

Policiji je rekao da je želeo da ubije "bele ljude, posebno bele policajce" jer je bio revoltiran nedavnim ubistvima Afroamerikanaca u kojima su učestvovali policajci. Tvrdio je da nije imao pomagače. Specijalne jedinice pretraživale su prostor zbog eventualnih bombi.

Prvobitno je bilo saopšteno da je četvoro policajaca ubijeno, ali je kasnije policija Dalasa na Tviteru objavila da je i peti policajac preminuo.Takođe, policija u Dalasu je ranije saopštila da se jedan osumnjičeni predao, a drugi je savladan u policijskoj intervenciji. Načelnik policije u Dalasu Dejvid Braun je rekao da su snajperisti pucali iz zasede na policajce.

"Izgleda da su napadači želeli da ubiju ili povrede što veći broj policajca", rekao je Braun.

Na mestu sa kojeg je jedan od napadača pucao pronađen je "sumnjiv paket" pa je na teren izašla policijska jedinica za deminiranje.