Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OSVETA PILOTA: Ruski lovci likvidirali pet bitnih vođa terorista

Foto: aviarf.ru

OSVETA PILOTA: Ruski lovci likvidirali pet bitnih vođa terorista

U sirijskoj provinciji Idlib likvidirano je pet uticajnih komandanata — vođa terorista Nusra fronta

Svet
Autor: Glas Moskve

Portparol Ministra odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov, naveo je da su teroristi 18. septembra napali pripadnike ruske vojne policije u provinciji Hama.

Prema njegovim rečima, za traženje i uništavanje komandanata terorističkih snaga bio je uključen čitav višenamenski obaveštajni sistem Ministarstva odbrane u Siriji.

Konašenkov je objasnio da su u okviru operacije otkriveni mesto i datum sastanka uticajnih komandanata grupe Hejat Tahrir el Šam (Nusra front) južno od grada Idliba. On je naglasio da je izvršen precizan raketno-vazdušni napad nakon potvrđivanja informacija preko nekoliko kanala o okupljanju komandanata u zgradi van naseljenog mesta, prenosi portal Glas Moskve.

„U napadu su likvidirani Abu Sulman el Saudi (načelnik južnog sektora provincije Idlib), Abu el Abas Anadin (emir za finansijska pitanja), Abu Hasan (savetnik vojnog ministra Abu Muhameda el Džulanija), Valid el Mustafa (pomoćnik duhovnog vođe Abdulaha el Muhejsnija), kao i Abu Mudžahid (šerijatski sudija)“, dodao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, zajedno sa komandantima ubijeno je i 32 borca, uništeno obližnje skladište municije i eksploziva i šest terenskih vozila sa oružjem velikog kalibra.

Konašenkov je istakao da je smrt rukovodilaca i mlađih komandanata grupe Hejat Tahrir el Šam potvrđena preko nekoliko nezavisnih kanala. „Specijalne mere za pronalaženje i likvidaciju svih militanata uključenih u napad na ruske vojnike u Siriji se nastavljaju“, zaključio je on.