Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ovako izgleda ISPRAĆAJ VOJNIKA u Rusiji

Foto: vecernji.hr

Ovako izgleda ISPRAĆAJ VOJNIKA u Rusiji

17. maj je dan u godini kada glavni grad postaje domaćin akcije “Moskovljani u službi Rusije”, posvećene služenju vojnog roka.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Njeni glavni akteri su kao i uvek moskovski regruti koji će istog dana otići u vojne jedinice u mestima gde će služiti vojni rok.

U predvorju koncertne dvorane moskovske vlade za regrute će biti priređen vojni program u kojem će moći da učestvuju direktno, prenosi Glas Moskve.

Na primer, moći će da stave oklop i oprobaju se u mačevanju sa profesionalcima, a u cilju rekonstrukcije istorije vojnih borbi.

Takođe, moći će da se nadmeću u brzini sklapanja i rasklapanja oružja, ili pak oblačenja i skidanja hemijskog zaštitnog odela.

Oni koji to budu želeli, moći će da učestvuju u takmičenjima za najjačeg regruta u dizanju tegova i obaranju ruke.

Prema rečima moskovskog vojnog komesara Viktora Šepilova, svrha ovakvog događaja nije samo kolektivni oproštaj zbog polaska u vojsku, već i interaktivna integracija regruta u vojnički život, upoznavanje sa istorijom ruske vojske i formiranje pozitivnog stava prema vojsci kod mladih. I što je najvažnije - otklanjanje psihološkog stresa koji je neminovno prisutan kod regruta i njihovih porodica pred odlazak u vojnu službu.

Posle interaktivnog programa, regrute i njihove porodice, kao i pozvane kadete i kadetkinje vojnih univerziteta očekuje gala koncert i obraćanje borbenih veterana, vojnog osoblja, predstavnika moskovskih vlasti i kulturnih radnika.

Iz koncertne hale Moskve, regruti će odlaziti u svoje vojne jedinice.

Oni će služiti vojsku u svim granama oružanih snaga RF, u različitim regionima Rusije.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine OVDE.