Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PENTAGON UHVAĆEN U LAŽI, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane

Pentagon Foto: wikipedia.org

PENTAGON UHVAĆEN U LAŽI, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane

​Čudne podudarnosti u napadu terorista i akcijama američke vojske u Siriji nikako ne smeju biti zanemarene.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Gde se nalazi to tržište i koja to specijalna služba trguje podacima iz kosmosa, pita se Ministarstvo odbrane komentarišući izjavu predstavnika Pentagona da su tehnologije kojima su napadnute ruske baze u Siriji lako dostupne na tržištu.

„U izjavi Ministarstva odbrane Rusije o predaji teroristima tehnologija za izvođenje napada 6. januara na ruske vojne objekte u Siriji namerno nije bilo govora o umešanosti ove konkretne države, niti o samim tehnologijama“, navodi vojni resor, a prenosi Glas Moskve.

Prema mišljenju stručnjaka, samo za programiranje kontrola, upravljanje dronovima i bacanje municije preko sistema dži-pi-es potrebno je inženjersko obrazovanje jedne od razvijenih država.

Daleko od toga da svako može da dobije tačne koordinate na osnovu podataka kosmičkih obaveštajnih službi.

„Još jednom želimo da naglasimo da toga donedavno nije bilo kod terorista“, izjavilo je rusko ministarstvo odbrane.

Oni smatraju da prvobitna izjava predstavnika Pentagona da su sve ove tehnologije „lako dostupne na otvorenom tržištu“ ne samo da izaziva zabrinutost, već i interesovanje o kojim tehnologijama se radi, gde se nalazi to „tržište“ i koja to specijalna služba tamo trguje ovim podacima.

Štaviše, to dovodi do toga da se na nov način posmatra čudna podudarnost, jer napadi terorističkih dronova na ruske vojne objekte u Siriji desili su se kada je iznad voda Sredozemnog mora više od četiri sata na visini od 7.000 metara izviđao ovo područje avion SAD P-8A „Posejdon“.