Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Peskov: Nesrećan izbor reči Donalda Trampa

Foto: Flick/Gage Skidmore

Peskov: Nesrećan izbor reči Donalda Trampa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da Donald Tramp nije napravio najsrećniji izbor reči kada je izašao sa izjavom o hipotetičkom napadu Rusije na neke države članice NATO.

Svet
Izvor: Tanjug

"Kada govorimo o izricanju besmislenih stvari, ruski hipotetički napad na nekoga ne predstavlja baš dobar izbor reči", rekao je Peskov novinarima, prenela je agencija Tass.

Peskov nije želeo da komentariše Trampovu izjavu da bi SAD, ako bi Rusija napala neku od NATO zemalja, pomogla toj zemlji samo ako je ona ispunila svoje obaveze prema Americi.

"Rusija ima obaveze u smislu obezbeđivanja i evropske i globalne strateške bezbednosti. Rusija te obaveze u potpunosti i ispunjava. Neću komentarisati pitanje obaveza drugih zemalja prema SAD", naveo je Peskov.

Tramp je u intervjuu za Njujork tajms rekao da, ako bude izabran za predsednika, postoji mogućnost da Amerika ne stane u odbranu pojedinih članica NATO ako bi ih napala Rusija.

Tramp je rekao da će doneti odluku da li da se zaštite baltičke republike protiv ruske agresije na osnovu toga da li su te zemlje "ispunile svoje obaveze" prema SAD.

Trampove izjave o obavezama SAD prema NATO koje se tiču pomaganja drugim državama te Alijanse od 28 članova u skladu su sa njegovim preispitivanjem globalne uloge SAD, naveo je AP.