Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"PETAR VELIKI" pokazao razornu moć u Barencovom moru

Foto: defence.ru

"PETAR VELIKI" pokazao razornu moć u Barencovom moru

Udarna grupa Severne flote na čelu sa teškom nuklearnom raketnom krstaricom „Petar Veliki“ izvela je raketni napad na desantni odred fiktivnog protivnika u Barencovom moru.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Gađanje otkrivenog desantnog odreda je još jedna u nizu epizoda vojnih vežbi različitih vidova flote. Grupa raketnih brodova na čelu sa teškim nuklearnom raketnom krstaricom ’Petar Veliki‘ dobila je obaveštajne podatke da je otkriven desantni odred uslovnog protivnika“, objasnila je pres-služba flote, a prenosi Glas Moskve.

Snage protivnika su bile grupa brodova za logistiku u sastavu spasilačkih remorkera SB-523 i „Nikolaj Čiker“, kao i transport snabdevanja „Manič“.

Radi otkrivanja cilja u navedeni region je poslat protivbrodski avion Il-38.

Uz dobijanje navedenih podataka raketni brodovi su izveli uslovni udar na desantni odred, dok je višenamenska atomska podmornica izvela uslovnu paljbu radi njegovog uništenja.

„Sva lansiranja raketa su izvedena uslovno, uz korišćenje radio-tehničkih mogućnosti brodova. Prema planu vojnih vežbi različitih snaga flote borbena gađanja protivbrodskim raketama po uslovnom cilju na poligonima za vojnu obuku u Barencovom moru će biti održana narednih dana“, naveli su u Severnoj floti.