Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Planira se formiranje ARKTIČKOG ODREDA RUSKE GARDE

Foto: mil.ru

Planira se formiranje ARKTIČKOG ODREDA RUSKE GARDE

​U aprilu, nakon obuke, vojnici će otputovati na Arktik, gde će uvežbavati taktiku održavanja bezbednosti u surovim uslovima severa.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se priprema arktički odred Ruske garde, koji će činiti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu.

„Sastao sam se sa zamenikom direktora Federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije, načelnikom Uprave za borbenu pripremu, generalom Jurijem Babkinom. Razgovarali smo o pripremi specijalnog arktičkog odreda Ruske garde, u čijem će sastavu biti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu“, napisao je Kadirov na Instagramu.

Prema rečima Kadirova, obuku i trening vodiće polaznik akademije Generalštaba vojske Rusije Danil Martinov, prenosi Glas Moskve.

Lider Čečenije je precizirao da su u odred uključeni instruktori Ruskog univerziteta za specijalne jedinice, koji su ranije učestvovali u iskrcavanju na Severni pol. U njemu će biti i borci specijalnih odreda „Vitez“ i „Ris“.

U aprilu, nakon obuke, vojnici će otputovati na Arktik, gde će uvežbavati taktiku održavanja bezbednosti u surovim uslovima severa.

„Nakon razgovora, Jurij Aleksandrovič je posetio pripadnike odreda i uručio medalje Ruske garde borcima ’Letećeg odreda‘“, dodao je Kadirov.