Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POBEDA RUSA na takmičenju "Ključevi neba"

Foto: tvzvezda.ru

POBEDA RUSA na takmičenju "Ključevi neba"

Na vojnom poligonu Ašuluk u Astrahan regionu završeno je Međunarodno takmičenje za protivavionske raketne snage "Ključevi neba"

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Tim Rusije suvereno je pobedio u osnovnim disciplinama - sa tipom S-300PM prva je bila grupa iz Južnog vojnog okruga pod komandom pukovnika Nikolaja Zadorožnog. Ruski tim je nadmašio kinesku borbenu posadu, pogađajući 4 od 6 mogućih ciljeva.

U grupi anti-raketnih sistema S-300PS takođe su pobedili Rusi - pod komandom pukovnika Rafaela Mamana. Uspeli su da budu bolji od ekipe iz Belorusije, udaranjem tri ciljne rakete od 5 mogućih, dok su ostatak raketa pogođeni projektilima iz Belorusije.

Tokom takmičenja, temperatura vazduha je dostigla 50 stepeni - ali tehnika nije popustila, a sva lansiranja su prošla glatko, prenosi Glas Moskve.

Borbena ekipa iz Rusije za osvojeno prvo mesto dobila je automobil "Lada iks-rej”, zlatnu medalju, diplomu i pehar.

Timovi na drugom mestu iz Belorusije i Kine su osim pehara i srebrne medalje, dobili automobil "Vaz-21214 Bronto".

Ukupno su u takmičenju učestvovale ekipe Rusije, Kazahstana, Belorusije i Kine. Svaki tim je bio sastavljen od 17 ljudi.

Takođe, gledaoci su mogli da vide pokazne letove aerobatik timova Centra za borbene primene i borbene obuke ruskih vazduhoplovnih snaga.

Piloti u MiG-29 su izveli vazdušnu borbu sa uništavanjem vazdušnih ciljeva.