Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POČELA PROIZVODNJA najjačih motora za ruske helikoptere

Foto: Printscreen

POČELA PROIZVODNJA najjačih motora za ruske helikoptere

​Ruska korporacija za izgradnju motora počela je formiranje naučne i tehničke rezerve neophodne za razvoj motora za buduće helikoptere.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"Počeo je razvoj perspektivnog VK-2500M helikopterskog motora čije će funkcije biti povećana snaga s smanjenom težinom, modularnost dizajna i mogućnost rada po tehničkom stanju. Takođe, formirana je naučna i tehnička rezerva za stvaranje radikalno novog helikopterskog motora (PDV) namenjenog za opremanje helikoptera budućnosti”, naveli su konstruktori.

Kompanija je takođe napomenula da je u 2017. godini stvorena i najnovija modifikacija VK-2500 motora VK-2500PS i uspešno je testirana sa poboljšanim karakteristikama performansi i upotrebom savremenog ruskog digitalnog elektronskog sistema kontrole i nadzora, piše Glas Moskve.

VK-2500 je dalji razvoj motora TV3-117. Prednosti novog motora su visoka ekonomičnost u potrošnji goriva, povećane karakteristike snage, primena modernog automatskog sistema upravljanja.

Za organizaciju proizvodnje VK-2500 motora u Rusiji stvorena je široka proizvodna saradnja preduzeća ODK.

To je uključivalo i izgradnju novog dizajnerskog i proizvodnog kompleksa za helikopterske motore na teritoriji AO Klimov kod Sankt Peterburga. Sastav za saradnju je sada u potpunosti formiran.