Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POČEO KUP KONFEDERACIJA u Rusiji

Foto: sxc.hu

POČEO KUP KONFEDERACIJA u Rusiji

​Reprezentacija Rusije pobedila je juče Novi Zeland rezultatom dva prema nula na prvoj utakmici Kupa konfederacija odigranoj u Sankt Peterburgu

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Rusi su se pokazali pred domaćom publikom, a vetar u leđa im je pre početka dao prvi čovek Rusije Vladimir Putin.

On je poručio da je uveren da će se na stadionima i u gradovima u kojima će se odigravati utakmice voditi časna borba, te da će milioni ljudi na planeti videti „lep, očaravajući prizor, umetnost majstora lopte, pravu pobedu sporta“.

„Odgovorni smo i odlučni da Kup konfederacija održimo na najvišem nivou. Uveren sam da će naši gosti upoznati gostoljubivu Rusiju, otvorenu za ceo svet“, rekao je Putin, a prenosi Glas Moskve.

Predsednik Rusije poželeo je uspeh i timovima i navijačima.

„Dragi prijatelji, gledaćemo fudbal! Dobrodošli u Rusiju!“, rekao je on.

Radovala se i Srbija

Juče je takođe u Srbiji otvoren „Ruski dom navijača" za sve ljubitelje fudbala i Rusije, koji će na ovom mestu moći da prate sve aktuelnosti sa Kupa konfederacija. Juče su imali razlog više za radost, jer je ruska reprezentacija odnela pobedu nad Novozelanđanima.

Da podsetimo, Kup konfederacija je međunarodno fudbalsko takmičenje u organizaciji FIFA. Od prvog takmičenja 1992. igralo se svake druge godine, a od 2005. godine održava se svake četvrte godine.

U takmičenju učestvuje osam nacionalnih fudbalskih reprezentacija, šest pobednika kontinentalnih takmičenja, svetski prvak i domaćin.