Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Policija iz Ostina tvrdi da pucnjave nisu bile povezane

Pucnjava u Ostinu Foto: Twitter/doritosr

Policija iz Ostina tvrdi da pucnjave nisu bile povezane

​Šef policije Ostina Brajan Menli saopštio je danas da dve pucnjave koje su se desile tokom noći u tom američkom gradu nisu bile međusobno povezane.

Svet
Izvor: Agencije/NB

Rojters navodi da je policija prvobitno verovala da se radi o jednom "aktivnom napadaču", ali po rečima Menlija "to nije bio slučaj".

"Na osnovu svega onoga što možemo da kažemo na osnovu do sada sprovedene istrage, radi se o dva nepovezana incidenta", rekao je Menli novinarima.

Jedna osoba je poginula, a četiri je ranjeno danas u centru teksaškog grada Ostin, kada je došlo do odvojenih pucnjava na dve lokacije, javio je Si-En-En.

Policija u Ostinu je saopštila da je u centru tog teksaškog grada došlo do odvojenih pucnjava na dve lokacije i da ima više žrtava, a navela je i da su obe lokacije sada bezbedne.

Lokalni mediji su objavili, pozivajući se na medicinsko osoblje, da je više osoba ranjeno u pucnjavi koja se desila neposredno nakon zatvaranja lokalnih barova i da su najmanje tri među njima prebačene u bolnicu, dok je jedna osoba ubijena, i to žena od 20-ak godina, prenosi Rojters.

Navedeno je i da se traga za napadačem koji ima 20-ak godina.

Policija je putem Tvitera i Fejsbuka nešto pre 03.00 sati po lokalnom vremenu objavila da je u toku pucnjava u centru i upozorila građane da ne izlaze na ulice, javio je AP.

Policija je pola sata kasnije, takođe u poruci na Tviteru, saopštila da je došlo do odvojenih pucnjava na dve lokacije u istoj četvrti glavnog grada Teksasa i da u incidentima ima više žrtava.

Rojters je u međuvremenu objavio izjavu šefa policije Menlija da je do druge pucnjave došlo nakon svađe u parking garaži, pri čemu meci nisu nikoga pogodili, a osobu koja je pucala savladali su ljudi koji su tu bili i napadač je sa povredama prebacen u bolnicu.

"Obe lokacije su u ovom trenutku bezbedne", navodi se u poruci ostinske policije, prenosi britanska agencija.