Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PONOVO U ŽIŽI: Svetski mediji izveštavaju o Putinovoj konferenciji

Foto: crossmap.org

PONOVO U ŽIŽI: Svetski mediji izveštavaju o Putinovoj konferenciji

​Velika konferencija za štampu Vladimira Putina privukla je pažnju, ne samo miliona Rusa, već i zapadnih novinara i čitave svetske zajednice.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"Putin upozorava ...", "Pod kontrolom Kremlja", "Skoro četiri sata maratona" - pod takvim naslovima danas, 15. decembra izašle su vodeće svetske publikacije, a prenosi Glas Moskve.

Velika konferencija za štampu ruskog lidera Vladimira Putina privukla je pažnju miliona Rusa.

Ipak, zapadni novinari su bili malo zainteresovani za ruska unutrašnja regionalna pitanja, ali mnogo više za međunarodnu agendu.

Svi - i The Guardian, i Die Welt, i New York Times - istakli su da je ovo poslednja konferencija za štampu pred predstoje izbore - Putinovi odgovori su pokazali karakteristike njegovog izbornog programa.

Nakon konferencije za štampu postalo je jasno da je Putinov stav prema mogućim rivalima miran, opozicionarima - kritičan. Prema zapadnim političarima, sankcijama i pokušajima na svoj način da izgrade dijalog sa Rusijom, ruski lider bio je sarkastičan.

Društvene mreže su takođe “gorele” na konferenciji za štampu ruskog lidera.

"Trenutno Putin je na četvoročasovnoj konferenciji za novinare pred stotinama novinara. Bez zabrane, sve je dozvoljeno! Zapanjujuća demonstracija onoga što nijedan politički lider na Zapadu ne može sanjati", piše jedan od korisnika.

"Bez gubitka samokontrole i ljubaznosti, Putin je proveo četiri naporna sata. Odgovarao na pitanja iz svih pravaca ... Oboje, i Tereza Mej i Tramp bi se predali nakon nekoliko minuta", siguran je drugi.

"Putin je šef! Na zapadu kažu da je Putin zli diktator koji kontroliše svaku vladu na planeti Zemlji? To nije istina! ", naglasio je još jedan korisnik kratko.

Održana konferencija je 13. po redu za ruskog predsednika i trajala je 3 sata i 40 minuta. Za to vreme, Putin je uspeo da odgovori na 73 pitanja.